06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Vintage woodtypel small

Web-Wijs Woordenboek

    

    

     
    
    
    

Moeilijke woorden makkelijk uitgelegd

Tags

Tags zijn de sleutelwoorden die door een gebruiker of door andere mensen aan inhoud worden gegeven - webpagina's, berichten, afbeeldingen, video's, muziek of bestanden. Tags zijn niet vooraf gedefinieerd - ze worden door de gebruiker gekozen om de inhoud zo goed mogelijk te omschrijven.
Een persoon taggen in een facebook of Instagram bericht doe je door het @-teken met daarna de naam van de persoon in kwestie. De getagde persoon krijgt dan een melding van zijn/haar naam in een bericht.

Trol, trollen

Een trol is een persoon die opruiende opmerkingen of berichten plaatst in een online community zoals een forum, chatroom, blog of op sociale netwerksites.

Tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie is een tweede laag beveiliging over online accounts. Denk bijvoorbeeld aan je Apple ID, Facebook-account of Google-account. Dat betekent dat je na het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord, je op een tweede manier moet bevestigen dat jij bent wie je beweert te zijn. Voor sommige accounts heb je voor die tweede stap een authenticator app zoals Google Authenticator nodig, andere sturen een code per sms naar je telefoon. De overheid gebruikt vaak de DigiD app om je te laten bevestigen dat je bent wie je zegt te zijn.

Typografie

Ontwerpen en vormgeven van en met lettertekens en cijfers.

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring