06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Brievendoos met blauwe pen

Marja schrijft: tips die je niet wilt missen

Leestijd gemiddeld vijf minuten

Smileys

Hoger in Google

april/mei 2024

Je wilt dat je website goed vindbaar is vooral door Google. Want bovenaan in Google komen, betekent dat je goed gevonden wordt door mensen die in je aanbod geïnteresseerd zijn.

vingerpoppetjes in gesprek over nepmails en phishing

Hoe herken je phishing mails

april 2024

Het is duidelijk: niet klikken op een link in een twijfelachtige mail. Maar waar moet je nou op letten als je een mail binnenkrijgt die je niet vertrouwt. Wat is echt en wat kan phishing zijn?

Wie is jouw ideale klant? Kom erachter met mijn checklist.

Mijn ideale klant hoeft de jouwe niet te zijn

maart 2024

De juiste klanten aantrekken voor jouw bedrijf, hoe doe je dat? En wat is het profiel van je ideale klant? In dit blog deel ik een superhandige checklist om je te helpen je ideale klant te vinden en ze op de juiste manier aan te spreken.

Beer landt oranje VK

Waarom je landingspagina's nodig hebt

februari 2024

Wat is  een landingspagina en heb je die nodig dan? Als je een website hebt en je maakt die onderdeel van je social media marketing en je e-mail marketing dan is het zeker belangrijk om landingspagina's te gaan gebruiken, zodat je je site optimaal in kunt zetten voor je marketing.

De geheimen van Google onthuld

De geheimen van Google onthuld

januari 2024

Je bent ondernemer en je wilt je zichtbaarheid vergroten. Je investeert tijd en moeite in het schrijven van blogs en het actief zijn op sociale media. Maar weet je ook of al dat werk daadwerkelijk vruchten afwerpt?

Brailleregel klein poster

Is jouw website toegankelijk voor mensen met een beperking?

november 2023

Op 28 juni 2025 wordt nieuwe Europese wetgeving van kracht die ervoor moet zorgen dat digitale informatie, dus ook websites, goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, zoals blinden en slechtzienden. Websites van de overheid moeten hier anno 2023 al aan voldoen, maar voor websites van bedrijven die vanaf bovengenoemde datum in 2025 online komen, wordt het dus ook verplicht.

Geirriteerde bezoeker klein poster

Top tien van website ergernissen

oktober 2023

Als jij voor een fijne bezoekerservaring zorgt, zullen mensen terugkomen naar je website. Mijd daarom de volgende 10 allergrootste irritatiebronnen van websitebezoekers. Je zult er zeker enkele van herkennen vanuit je eigen ervaring met het bezoeken van websites. 

Websiteonderhoud poster

Vijf tips voor je website onderhoud

september 2023

Ik doe zo vaak aanpassingen aan mijn website, dat ik me niet voor kan stellen dat ik al die ideeën die ik ervoor heb niet zelf uit kan voeren. Maar ja, ik ben natuurlijk mijn eigen websitebouwer. Met deze vijf tips kun jij ook zelf je website up-to-date houden.

Handshake poster

Zo vind je nieuwe klanten

augustus 2023

Nieuwe klanten vinden gebeurde vroeger vooral via mond-tot-mondreclame en die legendarische ‘Gouden Gids’. Maar het toverwoord van vandaag is ‘netwerken’. Dat kan best een vaag begrip zijn, toch? 

Blogfoto

Je blog online zetten

juli 2023

‘Jouw nieuwste blog met die waardevolle tip voor mij, waar kan ik dat lezen?’
Schiet jij meteen in de stress als je deze vraag van een (potentiële) klant krijgt? Want voor blogs schrijven heb je toch helemaal geen tijd. Je bent druk met je huidige klanten.

ChatGPT

ChatGPT: Gids voor slimme conversaties

juni 2023

ChatGPT, de hit van 2023 is een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Het is getraind op een enorme hoeveelheid tekst uit het internet en heeft daardoor een brede kennis van verschillende onderwerpen. Oké, klinkt saai maar het kan je zeker weten een hoop tijd en energie besparen.

Handmettelefoon bewerkt

Betere Whatsapp berichten maken

mei 2023

Op het moment dat ik dit schrijf is het dinsdagmiddag 23 mei 2023. In het Brabants Dagblad lees ik dat Whatsapp binnen enkele weken met een update gaat komen die er voor gaat zorgen dat je berichten beter worden. En nee, het heeft niets te maken met ChatGPT.

Als je blind bent, luister je naar een website

Ben je blind of zo?

maart 2023

Heb jij of je websitebouwer weleens gedacht aan hoe blinden en slechtzienden websites 'bekijken'? Natuurlijk heb je dat. Blinden en slechtzienden gebruiken extra software die pagina's op internet kan voorlezen. 

Zoekvenster poster

Helpt jouw website je aan een groeiend netwerk?

december 2022

Een website is tegenwoordig niet alleen maar een uithangbord. Ze zijn er nog wel, de sites die alleen maar mooi staan te wezen maar binnen -achter de etalage- gebeurt niets. 

Help ik ben gehackt

Help! Ongewenst bezoek op mijn account

november 2022

Je doet er alles aan om hackers buiten de deur te houden. Je gebruikt unieke wachtwoorden, een password manager en waar mogelijk heb je ook tweestapsverificatie ingesteld. Maar toch kan het een keer gebeuren dat je gehackt wordt. 

Een goed en sterk wachtwoord verzinnen, ik help je

Goede wachtwoorden bedenken en onthouden

oktober 2022

Je ontkomt er niet aan: heel veel wachtwoorden, tenminste als je zoals ik netjes voor elk account een andere gebruikt. En ik onthou ze niet meer, net als jij dat waarschijnlijk ook niet meer doet.
Ooit had ik thuis in een kast een map, waarin ik alle wachtwoorden noteerde, maar als je dan niet thuis bent, dan heb je er niks aan als je een van je wachtwoorden nodig hebt. Mijn tips voor een goed wachtwoord vind je hier.

Whatsappen op de pc of laptop

Whatsappen op de pc of laptop

juli 2022

Whatsapp berichten verstuur je natuurlijk met je smartphone. Handig. Nog handiger is het soms om Whatsap op het scherm van je laptop of computer te zetten, bijvoorbeeld omdat je daar toch mee aan het werk bent en het handiger typen is op een gewoon toetsenbord. 

VPN verbinding

Veilig surfen met een VPN

juni 2022

Natuurlijk heb je niks te verbergen, maar toch is het slim om je online activiteiten zo goed mogelijk af te schermen. 

Beer landt oranje VK

Voor elk Instagram bericht een andere landingspagina

mei 2022

In Instagram kun je de link naar je website niet in of onder je bericht plaatsen zoals in Facebook. Dan werkt de link niet. Je kunt hem niet eens kopiëren. Wel kun je een link naar je website in je bio plaatsen. 

Web linkbuilding VK

Meer bezoekers naar je site, hoe dan?

november 2021

Je hebt vast wel eens gehoord van SEO (Search Engine Optimization). In het Nederlands: zoekmachine optimalisatie.  Dit houdt in dat je de inhoud van je website zo aanpast dat zoekmachines zoals Google de zoekopdrachten herkennen en je op die manier hoger in de resultaten weergeven. 

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring