06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Marjadownloadpag

Een website bouwen zonder gedoe

Gebruiksgemak

Bij mijn websites hoef je niet in de  'achterkant' te werken zoals bij Wordpress. Ze zijn WYSIWYG (What You See Is What You Get). Als je iets wilt wijzigen, doe je dat dus gewoon aan de voorkant, zodat je ziet wat je doet.

Als ik de functionaliteit van mijn site vergelijk met die van Wordpress ben ik heel blij dat dat bij mijn site een stuk overzichtelijker en makkelijker is. Ik kan mijn website nu op een eenvoudige manier zelf aanpassen als dat nodig is.

- Jeroen Wolters

Veel mensen denken meteen aan Wordpress als ze een website nodig hebben. Het programma is natuurlijk ook overal beschikbaar.  Maar dit veelgebruikte systeem hoeft niet altijd de beste keus (voor jou) te zijn. Misschien heb jij wel veel meer aan een gebruiksvriendelijker systeem.

Hoe doe ík dat dan, een website bouwen? Ik werk met het systeem van Mach3 Builders uit Barendrecht. Dit is ook een Content Management Systeem (CMS) net als Wordpress, maar het is voor de gebruiker wat makkelijker te bewerken. Jij kunt heel eenvoudig (tekst)aanpassingen doen, een foto vervangen of een nieuw blog aanmaken terwijl je ziet wat het effect van je wijzigingen is in alle schermgroottes, van desktop tot smartphone. Heel intuïtief en je hebt geen technische kennis nodig.

De techniek achter mijn websites doet niet onder voor die van Wordpress. Ik kom daar zelf ook meestal wel uit, ik kan wel een beetje met code overweg. Maar mocht ik toch vragen hebben, dan kan ik altijd contact opnemen met de techneuten van Mach3 Builders. 

Laat code en moeilijke woorden maar aan mij over

Sommige 'moeilijke woorden' of technische termen zijn niet te vermijden. Als je bijvoorbeeld een link aan wilt maken in een tekst of onder een knop, dan kan om een url gevraagd worden. Als je niet weet wat dit is, kijk dan in mijn Web-Wijs woordenboek. En laat het me vooral weten als jouw 'probleemwoord' daar niet te vinden is, want dan zet ik het erbij. Wil je toch liever zien hoe je iets aanpakt, dan is er voor elke handeling aan de website wel een tutorial (video) beschikbaar. De meer specifieke zaken vind je in mijn eigen tutorials in het menu onder HOE DAN.

Op Instagram geef ik vaak handige tips voor je website. Wil je dus nog meer over mij en wat ik doe te weten komen, ga me dan volgen.

Aan uitknop

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring