06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Werkend liggend

    

    

     
    
    
    

Marja van de Ven, websitebouwer

Van hobby naar werk 

Wie heeft er als kind niet volop getekend en geëxperimenteerd met verf en kleurpotloodjes. Ik herinner me zelfs de ezel op de kleuterschool nog en hoe trots ik was op mijn schilderij met een felgroene zon!

Toen ik ging studeren voor medisch analist was dat tekenen voorbij. Ik heb het daarna wel weer opgepakt en ben in mijn vrije tijd gaan tekenen en aquarelleren bij het cultureel centrum in mijn stad. Het was te leuk om los te laten.

Twee carrières verder en na de kunstacademie was het tekenen en schilderen toch weer onderdeel geworden van mijn werk, maar nu vooral met de computer. En wat minder vrij, want in opdracht. Geen groene zonnen meer.

PortretMarja2023

Door het werken met beeld en tekst voelt mijn werk nu minder als werk en meer als verlengstuk van mijn hobby.

Lekker vanuit huis achter mijn computer mooie dingen mogen maken, is toch wel iets om blij van te worden. En ik bleek ook handig met die computers en draaide mijn hand niet om voor het bouwen van een thuisnetwerk met printers en scanners en had als een van de eersten een e-thermostaat (zelf aangesloten).

Mijn Motto? Geef nooit op!

Inmiddels ben ik -al lang geleden- gescheiden en wonen mijn twee dochters op zichzelf. De oudste zelfs ver weg in Mountain View (Californië), naast Google en Facebook. Mijn twee katten houden me gezelschap. 

En waar ik eerst nog een part-time baan erbij had als vormgever en eindredacteur bij een regionaal dagblad ga ik nu vol voor het helpen van kleine ondernemers aan een professionele Mach3 website die ze zelf kunnen wijzigen. Ik had het naar mijn zin bij de krant, maar andere ondernemers helpen met hun website vanuit mijn eigen kantoor aan huis voelt toch minder als werk. Ik voel me erbij thuis, lekker bezig achter mijn computer.

Mijn missie: Iedereen die van zichzelf denkt dat hij of zij digibeet is, laten zien dat je meer kunt dan je denkt als je maar durft. Ondernemers die samen met mij hun website maakten, zijn stuk voor stuk trots op zichzelf. Zonder technische kennis kunnen ze nu hun website zelf onderhouden. 

En ik heb een piepkleine maar heerlijke tuin en woon vlakbij de Drunense Duinen, waar je me regelmatig tegen kunt komen op de mountainbike of al wandelend.

Groeten uit Waalwijk,
Marja

Op Instagram geef ik vaak handige tips voor je website. Wil je dus nog meer over mij en wat ik doe te weten komen, ga me dan volgen.

Aan uitknop

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring