06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Vintage woodtypel small

Web-Wijs Woordenboek

    

    

     
    
    
    

Moeilijke woorden makkelijk uitgelegd

Emoji

Dit is een tekenset van smileys die voor het eerst werden gebruikt in Japan, maar die snel populair zijn geworden over de hele wereld.

E-maillijst provider

Een bedrijf dat ervoor zorgt dat jij lijsten met e-mailadressen kan aanmaken. Naar zo'n lijst met adressen van potentiële klanten kun je vervolgens regelmatig een e-mail sturen om zo contact te houden. Jij stuurt de mail en alle adressen op de lijst ontvangen deze. Dit wordt e-mail marketing genoemd. Voorbeelden van e-maillijst providers zijn: Mailblue, Mailchimp, Autorespond, Laposta. Zij rekenen een bepaald bedrag voor hun service afhankelijk van het aantal contacten dat je bedient. Bij Flodesk sluit je ook een abonnement af, maar voor de prijs maakt het bij hun niet uit hoeveel contacten je op je lijsten hebt staan.

Ex-libris

Kleine prent als eigendomsmerk van de bezitter van een boek.

Extensie

Drie of vier letters achter de punt in een bestandsnaam die aangeven met wat voor type bestand je te maken hebt. 
De extensies (zoals .exe) zijn in Windows standaard verborgen. Mijn advies: Schakel bestandextensies in, zodat je ziet wat voor bestand je voor je hebt en je bijvoorbeeld niet per ongeluk een kwaadaardig exe-bestand opent. Typ Windowstoets + R, typ in het venster ‘control folders’ en druk op Enter. In het tabblad Weergave verwijder je het vinkje voor ‘Extensies voor bekende bestandstypen verbergen’.
Op de Mac: Kies in de Finder op je Mac 'Finder' > 'Instellingen' en klik op 'Geavanceerd'. Schakel 'Toon alle bestandsnaamextensies' in.

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring