06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Vintage woodtypel small

Web-Wijs Woordenboek

    

    

     
    
    
    

Moeilijke woorden makkelijk uitgelegd

Landingspagina (bij een website)

Via de naam/adres van je website (url) komen bezoekers normaal gesproken op je homepage terecht en meestal wil je dat ook. Maar soms is het handig om iemand die iets speciaals zoekt meteen naar die pagina van je website te sturen waar precies dat staat wat hij of zij zoekt. Zoals de Web-Wijs Woordenboekpagina waar je nu op kijkt. Je vindt hem alleen als je er echt naar zoekt of via een link in bijvoorbeeld een van mijn berichten in de sociale media.

Lettergrootte

Ook wel corpsgrootte genoemd. Deze wordt gegeven in (pica)punten. Een  Picapunt is 0,351 mm. Op een website wordt de lettergrootte aangegeven in pixels, vaak afgekort als px.

Link

Afkorting voor 'hyperlink'. Als je op een hyperlink klikt, ga je naar een vooraf gedefinieerde locatie, zoals een andere webpagina, of er wordt een (PDF) document geopend in de browser. Links worden vaak weergegeven als knop of als vetgedrukte, onderstreepte en/of gekleurde tekst.

Login

Een login is een naam (en bijbehorend wachtwoord) te gebruiken om een ​​computer of een website te vertellen wie u bent. Zie ook T: tweestaps verificatie.

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring