06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Vintage woodtypel small

Web-Wijs Woordenboek

    

    

     
    
    
    

Moeilijke woorden makkelijk uitgelegd

Recaptcha

reCAPTCHA is een gebruiksvriendelijk systeem dat is ontwikkeld door Google om te achterhalen of de websitebezoeker een mens is en geen (ro)bot. Je hebt vast wel eens de reeks plaatjes van verkeersborden voorgeschoteld gekregen. Een mens kan deze ‘puzzel’ binnen enkele seconden oplossen. Een robot daarentegen, zal niet slagen. Deze (gratis!) beschikbare verificatietool maakt het detecteren van potentiële aanvallers mogelijk en voorkomt dat je als eigenaar van een website met spam wordt gebombardeerd. 

Responsive

Responsive betekent eigenlijk dat een website zich aanpast aan (reageert op) de grootte van het scherm waarop hij getoond wordt. Een responsive website is dus op elk apparaat van desktop computer en laptop tot tablet en telefoon goed te lezen en te gebruiken. 

Resolutie

Het aantal dots (pixels) per inch dat een foto telt, noemen we de resolutie. Voor gebruik in drukwerk is minimaal 300 dpi (dots per inch) nodig, voor gebruik op het web is 72 dpi voldoende.

Regelafstand of interlinie

Het wit tussen de tekstregels is vaak net zo belangrijk als de tekst zelf. Afhankelijk van de hoeveelheid wit tussen de regels wordt de tekst meer of minder goed leesbaar.

RGB

Kleursysteem voor beeldschermkleuren. De R staat voor rood, de G voor groen en de B voor blauw. Door deze lichtkleuren te mengen is het hele spectrum van kleuren weer te geven op een beeldscherm.

Venn diagram rgb

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring