06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Brievendoos met blauwe pen

Whatsapp berichten typen op een gewoon toetsenbord

Whatsapp op je laptop of computer

Whatsapp berichten verstuur je natuurlijk met je smartphone. Handig. Nog handiger is het soms om Whatsap op het scherm van je desktop pc of laptop te zetten, bijvoorbeeld omdat je daar toch mee aan het werk bent en het handiger typen is op een gewoon toetsenbord. 

Whatsappen op de pc of laptop

Whatsapp op je telefoon synchroniseren met je desktop pc of laptop

WhatsApp is een van de meest populaire berichtenapps ter wereld, en velen van ons gebruiken het dagelijks op onze telefoons. Maar wist je dat je WhatsApp ook op je computer kunt gebruiken? Ik laat je zien hoe je al je Whatsapp gesprekken en media op een groter scherm kunt bekijken. Met WhatsApp op je desktop pc of laptop kun je gemakkelijk berichten typen met een volledig toetsenbord, foto's en video's delen en zelfs videogesprekken voeren. Het is geweldig als je langere chats wilt voeren of als je veel media wilt delen. Je kunt de desktopversie van WhatsApp synchroniseren met je telefoon, zodat je altijd toegang hebt tot je gesprekken, ongeacht op welk apparaat je je bevindt. Of je nu een Windows-gebruiker bent of een Mac-gebruiker, in deze gids vind je stapsgewijze instructies om WhatsApp op je computer te installeren en te gebruiken. Dus waar wacht je nog op? Lees verder en ontdek hoe je optimaal gebruik kunt maken van WhatsApp op je computer.

Om te Whatsappen op de laptop of computerscherm koppel je Whatsapp aan je computer met Whatsapp Web. Je synchroniseert dan de Whatsapp app op je telefoon met je computer of laptop. Hoe pak je dat aan?

Ga naar web.whatsapp.com op je computer of laptop.

Je krijgt dan het volgende te zien.

Whatsappweb

Er zijn dus vier stappen nodig om te Whatsappen op de laptop of pc:

  1. Open Whatsapp op je telefoon Whatsapplogo

  2. Tik op menu  Menu  of instellingen  Instellingen  en selecteer 'gekoppelde apparaten'

  3. Tik op 'een apparaat koppelen'

  4. Scan de barcode die op je scherm komt te staan met je telefoon.

Als je dit hebt gedaan, zie je je Whatsapp contacten in je browser links op je scherm en aan de rechterkant per contact de berichten die je verstuurt en ontvangt.

Browsertabs

Wissel van tab als je naar een andere internetpagina wilt gaan en ga terug naar de Whatsapp tab als je een bericht krijgt of wilt versturen. Bij een binnengekomen bericht komt er keurig een cijfer in de Whatsapp-tab te staan, zodat je ziet dat je een of meer berichten hebt.

Ik vind het super handig. Laat je me weten wat jij ervan vindt?

Whatsapp business

Het is of Whatsapp of Whatsapp business dat je op bovenstaande manier op je computerscherm of laptopscherm kunt zetten. Alle twee tegelijk gaat niet. Op zich is dat niet erg, want achter je laptop of pc ben je toch vaak alleen zakelijk aan het appen. En om misverstanden te voorkomen is het dan nog belangrijker dat dat typen foutloos gaat. Dat is iets dat ik op mijn telefoon niet voor elkaar krijg.

Tips voor een handiger gebruik van computer of apps

Deze tip heb ik voor je opgeschreven omdat ik het zelf zo handig vind om te appen met mijn computer. En misschien wil jij dat nu ook, maar kom je er toch niet helemaal uit met mijn beschrijving.
Ik help je graag, dus druk op de zoomknop hieronder, dan deel ik mijn scherm en laat ik je zienhoe het werkt. Geen probleem.

leslokaal

Marja's tips elke twee weken in je mailbox?

Lees mijn gedachten

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring