06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Brievendoos met blauwe pen

mei 2022

Voor elk Instagram bericht een andere landingspagina

In Instagram kun je de link naar je website niet in of onder je bericht plaatsen zoals in Facebook. Dan werkt de link niet. Je kunt hem niet eens kopiëren. Wel kun je een link naar je website in je bio plaatsen. 

Beer landt oranje VK

Als je werkt met Later.com om je Instagramberichten in te plannen, kun je zelfs onder elk bericht een andere link zetten met linkin.bio.

Met Later.com

Stuur je bezoekers direct vanaf je Instagram bericht naar de speciale websitepagina met je aanbod bijvoorbeeld.

Maak hiervoor een account aan op Later.com (kan gratis) en koppel je zakelijke Instagram pagina en eventueel je zakelijke facebook pagina.

Dit wijst zichzelf, maar Later heeft ook een goede helpfunctie (chat).

Later.com schermLinkinbio1

Via de blauwe tekst 'upload media' bovenaan laad je een foto in. Klik op de foto die je wilt gaan gebruiken en je kunt je bericht gaan typen door op EDIT te klikken.

Klaar met je tekst en hashtags ingevuld?

Linkinbio4

In het volgende scherm kun je dan bij Add Linkin.bio de url van die pagina invullen waar jij  bezoekers op wil laten landen. Die url ken je waarschijnlijk niet uit je hoofd en om typefouten te voorkomen kun je het beste eerst zelf naar die pagina gaan in je browser. Vervolgens selecteer je wat in de adresregel van je browser staat, je kopieert dit en plakt het achter Add Linkin.bio.

Kies bovenin het scherm nog voor autopublish en vergeet niet de datum en de tijd in te vullen wanneer dat moet gebeuren en klik daarna op save. Je krijgt automatisch bericht op je telefoon op het moment dat je bericht gepubliceerd is.

Leg je volgers wel even uit dat ze na op je Linkin.bio geklikt te hebben in je tijdlijn op de foto moeten tikken die ze op Instagram zagen. Ze komen dan op de juiste pagina terecht.

 Linkinbio voorblog

Onder elke foto kun je dus een link naar een andere pagina zetten. In de gratis versie van Later.com tot 5 per maand.

Zo kun je dus Instagram berichten gebruiken om potentiële klanten direct naar telkens andere (landings)pagina's op je site te sturen. Volgers komen bijvoorbeeld meteen op je blog zonder dat ze daar eerst via de homepage van je website naar moeten zoeken. Mooi toch?

UPDATE april 2023

Instagram heeft recentelijk een aanpassing gedaan in de app. Je kunt nu tot 5 vaste links in je Linkin.bio zetten met je zakelijk Instagram account. Ga naar je profiel en kies bewerken.

Schermbeelden linkinbio april23

Tik in het volgende scherm op Links (linksonder bij mij) en ziedaar het + teken in scherm om -in mijn geval- 3 links toe te voegen.

Volg je me al op social media?

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring