06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Brievendoos met blauwe pen

november 2021

Meer bezoekers naar je site, hoe dan?

Je hebt vast wel eens gehoord van SEO (Search Engine Optimization). In het Nederlands: zoekmachine optimalisatie.  Dit houdt in dat je de inhoud van je website zo aanpast dat zoekmachines zoals Google de zoekopdrachten herkennen en je op die manier hoger in de resultaten weergeven. 

Web linkbuilding VK

Een belangrijk maar lastig onderdeel van SEO is het creëren van links naar je website vanuit andere websites. Dit kun je onder andere bereiken door te bloggen en gastblogs te schrijven.

Meer links naar jouw website = linkbuilding

Linkbuilding is een populaire SEO-techniek waarmee je hoger kunt eindigen in de zoekresultaten van Google. Maar wat houdt het precies in en hoe pas je het toe? Linkbuilding draait om het verkrijgen van extra links die naar jouw website verwijzen, ook wel backlinks genoemd. Deze links vertellen Google dat jouw website betrouwbare informatie bevat. Hoe meer relevante links, hoe meer autoriteit je krijgt van Google.

Interne linkstructuur

Allereerst is het belangrijk om de interne linkstructuur van je website te optimaliseren. Dit betekent dat de navigatie helder moet zijn, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Vergelijk het met het reizen met het openbaar vervoer: duidelijke borden en een logische route maken het reizen prettiger en efficiënter. Maak geruste extra links tussen pagina's. Google kan zo van pagina naar pagina springen om de gevraagde zoekwoorden te vinden en je pagina te ranken. Je kunt de interne linkstructuur (en nog meer) van je site checken met de gratis screaming frog spider tool.

Externe links ofwel backlinks

Externe links, of backlinks, zijn links die vanaf andere websites naar jouw website verwijzen. Deze links fungeren als aanbevelingen voor Google. Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks vergt wat inspanning, maar het loont de moeite. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen je branche en als er iets nieuws te melden valt, publiceer er dan over. Zo zullen mensen als eerste naar jouw website of artikel op je site of in social media doorverwijzen als de originele bron. En al die doorverwijzingen zijn weer backlinks. Ook het schrijven van gastblogs voor andere websites levert waardevolle links naar jouw website op, mits de inhoud van die websites een verbinding heeft met jouw werk. Met ahrefs kun je kijken hoeveel en welke backlinks er naar jouw domein verwijzen.

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen interne en externe links en te streven naar kwaliteit boven kwantiteit. Kortom, zorg voor een heldere navigatiestructuur op je website en bouw aan waardevolle externe links om je autoriteit te vergroten en hoger te eindigen in de zoekresultaten van Google.

Volg je me al op social media?

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring