06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Brievendoos met blauwe pen

april/mei 2024

Hoger in Google

Je wilt dat je website goed vindbaar is vooral door Google. Want bovenaan in Google komen, betekent dat je goed gevonden wordt door mensen die in je aanbod geïnteresseerd zijn.

Smileys

Ooit vond ik het het woord marketing maar niks. En nog steeds heb ik er een beetje moeite mee. Daarom noem ik het liever ‘je zichtbaarheid verbeteren’.

Op sociale media wordt je zichtbaarheid groter door met een zekere regelmaat berichten en video’s te posten: je digitale netwerk breidt zich uit.

En regelmatig vanuit de sociale media verwijzen naar een blog op je site zorgt ervoor dat er meer bezoekers naar je site komen.

Maar je wilt ook graag bezoek op je site dat je niet zelf stuurt, maar dat jou vindt via Google. Mensen zoeken op Google met bepaalde zoekopdrachten en met die zoekwoorden ook keywords genoemd zoekt Google  jou. Vindt die ze op jouw site dan plaatst Google je hoger in de ranglijst. En zeg eens eerlijk: als jij iets Googelt, scroll jij dan verder dan plaats 10 of hooguit 20?

Google Search Console: Jouw zichtbaarheids-assistent

Search Console is een gratis dienst van Google en hiermee check je de prestaties van je website.
Met Google Search Console zie je precies welke zoekopdrachten leiden naar jouw website, hoe vaak pagina’s worden weergegeven door Google, en nog belangrijker, hoe vaak mensen erop klikken.

Met Search Console van Google

  • Onderzoek ik met welke zoekwoorden de verschillende pagina’s van mijn site worden gevonden door Google en ik gebruik die zoekwoorden op mijn pagina’s.
  • Ik ontdek welke zoekwoorden het meeste verkeer genereren en pas de inhoud op de pagina’s hierop aan.
  • Ik begrijp welke pagina’s het meest bezocht worden en kijk of Google ze indexeert (= ziet en vastlegt).
  • Zie trends in zoekgedrag en gebruik dat zoekgedrag bijvoorbeeld om blogs over te schrijven. 
  • Ik maak per zoekwoord een landingspagina aan en check met een rankingtracker op welke plek ik daarmee in de Google ranglijst kom.
  • Door mijn website in beweging te houden, dat wil zeggen er regelmatig wat aan te veranderen, vindt Google mij steeds interessanter. Elke maand een nieuw blog erop zetten is al telkens een verandering.
  • En als dan bovendien andere websites naar mij linken, krijg ik van Google meer autoriteit: Google vindt mij belangrijker.

Dat heet zoekmachine optimalisatie ofwel SEO. Marketing is daardoor geen blinde worp; het is een strategisch spel. Zodra je zoekmachine optimalisatie (SEO) ontdekt, merk je dat je steeds beter zichtbaar wordt voor potentiële klanten en dat je website een belangrijke tool wordt binnen je marketing.

  • Wil jij ook ontdekken hoe je Google voor je kan laten werken?

  • Wil jij zien of alles op jouw site op orde is, zodat Google je goed kan vinden?

  • En wil jij weten hoe je hoger in de ranking van Google kunt komen?

Neem contact op en ik laat het je zien in een korte zoomsessie. Daarna weet je of jij zelf met zoekmachine optimalisatie aan de slag wilt of dat ik daarin misschien iets voor jou kan betekenen door het voor je te doen.

En voor de echte die-hards: op https://www.marjaworks.nl/how-to/google-search-console/ zie je hoe je Search Console aan je website koppelt, zodat jij ook kan zien hoe je site presteert. Maar lijkt je dat te ingewikkeld, dan doe ik het met alle plezier voor je.

Volg je me al op social media?

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring