06 50 56 18 15

studio@marjaworks.nl

Blogbanner

De sleutel tot effectieve marketing

Je ideale klantprofiel opstellen

Gratis checklist

Ik geef graag wat weg en af en toe doe ik dat zonder dat ik je naam en e-mailadres hoef te weten. Bedoeld voor die ondernemers die leergierig zijn en graag een en ander zelf doen aan hun website. Maak er gebruik van!

Jouw doelgroep bepaalt

Je schrijft artikelen op social media, mailings en misschien blogs op je website. Het is belangrijk dat je weet hoe je ideale klantprofiel eruit ziet. Dat zijn de mensen voor wie je schrijft. Spreek hun taal, wees duidelijk over wat je te bieden hebt en hoe het hun leven beter kan maken. Laat ze zien dat je begrijpt waar ze vandaan komen en dat je echt wilt helpen.

Laat ook je persoonlijkheid doorschijnen in je marketing en wees oprecht geïnteresseerd in het helpen van je klanten. Laat zien wie je bent als 'merk' en waar je voor staat, en trek zo de juiste mensen naar je toe.

Maar wie zijn die mensen die jij aan wil spreken? Waar worstelen ze mee of wat willen ze graag bereiken?

Checklist ideale klantprofiel

Download mijn checklist en ga er even voor zitten om hem in te vullen. De juiste doelgroep aanspreken is namelijk superbelangrijk. Die geïnteresseerde mensen zijn naar jou op zoek, dus zorg dat ze je vinden.

Starten met je eigen professionele website?

Voor elke website geldt: een goede voorbereiding betaalt zich uit. Met een goede briefing en vlot aangeleverd materiaal kan een websitebouwer veel sneller en meer doelgericht werken. Download mijn gratis checklist en ga voortvarend van start met je nieuwe website.

Gratis website checklist

Voor mijn ideale klant

Bij mijn websites hoef je niet in de  'achterkant' te werken zoals bij Wordpress. Ze zijn WYSIWYG (What You See Is What You Get). Als je iets wilt wijzigen, doe je dat dus gewoon aan de voorkant, zodat je ziet wat je doet.

Als ik de functionaliteit van mijn site vergelijk met die van Wordpress ben ik heel blij dat dat bij mijn site een stuk overzichtelijker en makkelijker is. Ik kan mijn website nu op een eenvoudige manier zelf aanpassen als dat nodig is.

- Jeroen Wolters

Veel mensen denken meteen aan Wordpress als ze een website nodig hebben. Het programma is natuurlijk ook overal beschikbaar.  Maar dit veelgebruikte systeem hoeft niet altijd de beste keus (voor jou) te zijn. Misschien pas jij wel veel meer bij het klantprofiel van iemand die makkelijker begint aan een gebruiksvriendelijker systeem.

De ondernemers met mijn ideale klantprofiel willen graag hun website zelf bouwen of onderhouden. De reden daarvoor kan zijn geld besparen: door veel zelf te doen, bespaar je op de kosten van een websitebouwer. Deze ondernemers zijn ook vaak leergierig en willen tijd investeren.

Met mijn werkwijze en CMS-systeem kun je veel zelf doen. Ik geef je een inlogcode en rechten om de site (in wording) te bewerken. Hiermee bespaar je op de kosten en de tijdsinvestering is minimaal omdat het systeem waarin ik bouw heel gebruiksvriendelijk is. Veel gebruiksvriendelijker dan Wordpress.

Dat voor wat betreft mijn ideale klant

Maar er zijn natuurlijk ook potentiële klanten die een Wordpress website hebben en (nog) niet willen investeren in een nieuwe website met meer gebruiksgemak. Ook die ondernemers kan ik helpen door het onderhoud van ze over te nemen. Ik heb hiervoor mijn kluskaartsysteem in het leven geroepen. Geen abonnement maar een kluskaart voor een van tevoren afgesproken aantal uren werk. Ik leg het uit op een speciale pagina.

2024 Studio Marja van de Ven

Privacyverklaring