Lees deze nieuwsbrief on-line als dit bericht niet correct wordt weergegeven.

Marja van de Ven, nieuwsbrief

Beste redactie van THUIS


Hij viel enige tijd geleden zomaar in de bus, het bewonersmagazine THUIS. Ik was aangenaam verrast, want het is weer lang geleden dat ik contact had met De Riethorst Stromenland. Ik heb nog mee aan de wieg gestaan van de naamgeving van Stichting Stromenland en mocht daarna een aantal jaren het personeelsblad vormgeven en mee produceren. Ook de  jaarverslagen werden in die tijd door mij vormgegeven. We werkten met een strakke planning van redactiebijeenkomsten en aanleverdata van kopij en opmaak en iedereen was erg enthousiast over werkwijze de resultaten. Met de fusie naar De Riethorst Stromenland hield mijn werk op.

Bij het zien van dit volwassen bewonersmagazine gaat mijn vormgevershart dan ook weer sneller kloppen en ik vind het mooi om te zien wat jullie met zijn allen voor elkaar krijgen in zorg en de communicatie daarover. Als gewezen aktiviteitenbegeleider in een verpleeghuis weet ik ook dat natuurlijk de directe zorg voor de bewoners en de (zorg)rapportage op de eerste plaats komen, maar ook de communicatie met familie en omgeving is belangrijk en jullie hebben goed gezien dat dat de manier is om iedereen betrokken te maken en te houden.

Ik heb het blad gelezen en de verhalen zijn met aandacht en gevoel geschreven. De vormgeving is fris. Het viel me op dat hier en daar de fotografie beter kan, vandaar dat ik in het colofon ging kijken.
Dat geeft eigenlijk geen informatie. Niet over fotografie, niet over drukker, maar ook niet over tekstschrijver(s) en verspreiding. Alleen uitgever en oplage worden genoemd, dat is wel erg mager. Wie verschuilen zich achter dit redactieadres? Er mag bovendien wel wat vaker een onderschrift onder een foto. Wie staat er op de foto en waarom?

Nu werk ik regelmatig en graag samen met Natasja Ververs van Ververs. tekst en communicatie en ik begreep van haar dat zij veel van de teksten in het magazine schrijft, dus een van de tekstschrijvers had ik snel gevonden. De andere makers blijven anoniem. Zo’n serieus magazine mag zichzelf best serieus nemen wat mij betreft. Ze mogen trots zijn op dit (hun) product.

Tip: wissel verhalen die twee pagina’s beslaan wat meer af met korte berichtjes-pagina’s. Soms mis ik bij een verhaal de referentie. Het verhaal over de naamplaatjes op pagina 21 (jaargang 2, nummer 1) wordt geschreven door de organisatie, maar wie is dat? Komt het van een bepaalde afdeling? Wie heeft de actie bedacht? Ook op pagina 22 staat een verslag van allerlei werkzaamheden binnen de organisatie, zoals nieuwbouw en nieuwe ontwikkelingen. Van wie komt dit verslag?

Maar zoals eerder gezegd: ik werd helemaal enthousiast toen ik dit blad en de afzender zag, dus als de redactie nog ooit verlegen zit om een vormgever/dtp’er ervoor, dan houd ik me aanbevolen (als vanouds).

Vriendelijke groet,

Marja van de Ven
Studio Marja van de Ven
Verdistraat 52
5144 XS Waalwijk

studio@marjaworks.nl

T 0416 561830
M 06 50561815

Skype marjavandeven

De informatie verzonden in dit e-mailbericht is vertrouwelijk en is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Indien bovenstaand e-mailbericht niet aan u is gericht, dient u het e-mailbericht te retourneren aan de verzender en het origineel en eventuele kopieën te verwijderen en te vernietigen.

The information contained in this communication is confidential and is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed. If you are not the intended recipient of this communication please return the communication to the sender and delete and destroy all copies.